Cum am ajuns doar într-un an de la o Dacie veche, chirie și doi copii mici la MAȘINĂ, CASĂ ȘI UN VIS ÎMPLINIT!

Am plâns ca un copil în urmă cu câteva zile, când un taximetrist nebun mi-a tăiat fața în trafic și i-am mulțumit lui Dumnezeu că mi-a dat prezenta de spirit pentru a reacționa. Am plâns pentru că am realizat cum uit uneori să mă bucur de VIAȚĂ, să mă opresc puțin, să ZÂMBESC și să MULȚUMESC! Pentru că mi sa dat puterea de a împlini ceea ce visam de multă vreme.

Da, astăzi VISUL MEU S-A ÎMPLINIT!

Vrei să afli care este acesta? Cred că cel mai bine este să-ți spun povestea MEA, poveste ce poate fi și a TA!

Am început anul 2012 cu O PROVOCARE!

Eu și soțul meu încercam de câțiva ani să ne schimbăm mașina și căutam în acest scop cea mai buna ofertă calitate-preț, plus detalii convenabile legate de confort, consum etc.. Când, am primit un telefon… Era nașul nostru. ”- Vreți mașina mea? Stă în fața blocului și nu o folosește nimeni. Testați-o câteva luni și dacă mă decid sa o vând și o vreți, discutăm!”. Tu ce ai fi făcut?

A doua zi am fost la Pitești să o luam.
Ne-am îndrăgostit de ea (e doar un Volkswagen Polo, dar este minunat). Eu o iubesc!

Mi-am făcut curaj să o conduc, chiar dacă de cinci ani mai condusesem. În Dacia veche nu aveam încredere… îmi era frică, evitam, dar cu ea am spus GATA…..POT, VREAU ȘI AM MARE NEVOIE SĂ CONDUC. Iar acum nu mă mai pot despărți de ea (am cumpărat-o, între timp, cu mari eforturi financiare, căci la acea vreme eram în pom cu banii).

În ziua în care am luat decizia de a conduce am lăsat în urmă toate frustrările, toate scuzele… tot. Și mi-am schimbat VIAȚA!

În 2012 s-au schimbat foarte multe în familia noastră, dar cel mai important lucru a fost MENTALITATEA.

Am fost tot timpul niște oameni calculați, am avut întotdeauna bani deoparte pentru zile negre, pe care mai tot timpul i-am împrumutat prietenilor noștri care au avut curajul de a se aventura în vâltoarea unei afaceri personale.

S-a întâmplat în cazul lor așa cum se întâmpla în cazul tuturor celor care demarează o afacere. Câștigul vine greu, dar, încetul cu încetul te descurci… Așa că vedeam cu prietenii noștri își schimbă mașina, își construiesc case, merg în concedii, iar noi făceam tot timpul economie și nu aveam curaj nici să schimbăm mașina, ce să mai spun să ne construim o casă și o afacere.

In 2012 s-au întâmplat cele mai mari schimbări în viața mea și știi de ce? Pentru că AM SCHIMBAT PERSPECTIVA, am schimbat ABORDAREA și am început să ies din ZONA DE CONFORT.

Recunosc, NU E UȘOR. E mai comod SĂ TE COMPLACI în situația în care ești FĂRĂ SĂ LUPȚI, FĂRĂ SĂ RIȘTI, FĂRĂ SĂ TE AGIȚI și să consideri că este mult mai bine pentru tine SĂ RĂMÂI UN ROBOT, nemulțumit, frustrat și dependent de alții.

Nu am mai vrut, nu am mai putut…. Am preferat să iau atitudine și să ACCEPT TOATE PROVOCARILE ce au apărut în viața mea din dorința de a aduce o schimbare majoră în viața mea și a familiei mele. Recunosc, la început, soțul și familia mea m-au considerat nebună, dar până la urmă au înțeles ce vroiam să fac, m-au sprijinit și au fost trup și suflet alături de mine.

mb -33

În demersul meu, am întâlnit oameni minunați, oameni care au crezut și cred în mine și în VISUL MEU și le mulțumesc din toată inima pentru încredere, sprijin și susținere. Este minunat să vezi și să simți că atunci când vorbești de VISUL TĂU lumea se oprește în loc, stă și te ascultă și CREDE ÎN TINE.

Am luptat, AM OCOLIT TOATE UȘILE CE MI S-AU ÎNSCHIS ÎN FAȚĂ și am intrat pe geam, iar în sfârșit VISUL MEU ESTE REALITATE!

Cum a început totul

Totul a început în luna iunie, când Teodora, fetița mea cea mare, intra în vacanța de vară de la grădiniță și își dorea să meargă la un club unde să picteze, să danseze, să cânte și să se joace cu copiii de vârsta ei.

Începusem CONSTRUCTIA CASEI.…. da, ti-am spun ca am acceptat toate provocările. Nu-ți închipui că am câștigat la loto. Am făcut credit la doua bănci… tot tacâmul, nu aveam altă soluție, dar am spus că cine nu riscă nu câștigă și ne-am băgat în toata nebunia.

Da, recunosc, este o întreagă nebunie să construiești o casă și dacă nu ar fost tatăl meu, care să se ocupe de muncitori și mama și soacra mea care m-au ajutat cu piticele, cu gătitul etc., nu am fi reușit. Le mulțumesc din toată inima și va doresc tuturor sa aveți o așa familie unită.

Eram ocupată… nu putem merge cu Teodora la cursuri, la piscină… Așa că am început să caut în zonă o grădiniță, un club pentru copii unde să meargă cu plăcere, dar care să aibă și mâncare sănătoasa (fructe crude de 2 ori pe zi, salată, supă, pâine neagra, apa filtrată)………..și nu am găsit NICI UNUL, mai ales că majoritate erau închise pe vară, în lunile iulie sau august.

Nu-mi venea să cred, mi se părea aberant să nu existe un loc care să ofere copiilor preșcolari condiții depline – și ca activități, și ca alimentație – de joacă și studiu. Așa mi-am dat de fapt seama că ceea ce îmi doresc eu pentru copiii mei, nu există și atunci S-A TREZIT LA VIAȚĂ ANTREPRENORUL DIN MINE.

Mi-am dorit un loc unic, potrivit pentru mine și copii mei

mb -59

Se turnase fundația casei, aveam deja planurile făcute, dar am început sa mă interesez ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a face o grădiniță. Era foarte dificil, dar nu imposibil. Am realizat că proiectul casei mele putea fi modificat în așa fel încât să poată primi avizele necesare. Deja începusem să visez ce cursuri faine voi face, cum voi pregăti mâncare sănătoasa, cum ne vom distra împreună cu cei care ne vor trece pragul…

Însă în țara noastră dragă, nu poți face grădinița în luna iunie chiar vrei și ai tot ce-ți trebuie. NU! Trebuie să depui un dosar cel mai târziu în mai, pentru a obține avizele pentru septembrie. Nu-ți spun cât costă fiecare aviz și ce nebunie de acte trebuie să faci!

Ce să fac, dacă mie mi-a venit ideea în iunie, când să mai depun dosarul? Mă înnebunesc regulile acestea aberante și acum înțeleg de ce funcționează atâtea grădinițe fără aviz de la Ministerul Învățământului și alte autorități care în afară de a-ți cere o taxă, nu te ajută cu absolut nimic.

Nu știu dacă ți-am povestit că fetițele mele merg la grădinițe de stat. Da, de STAT, pentru că nu-mi pot permite să plătesc 300-400 de euro pentru fiecare.

La grădinița de stat plătesc 200-300 lei, și așa îmi pot duce copiii la ce cursuri dorește suflețelul lor, făcând tot ceea ce-mi sta în putință pentru ca măcar ELE SĂ NU AJUNGA LA 30 DE ANI FĂCÂND ALTCEVA DECÂT CEEA CE-ȘI DORESC SĂ FACĂ.

Sincer, chiar mi se pare foarte mult să dau 12-15 milioane pentru o grădiniță particulara la care mâncarea nu este strălucită, unde cursurile sunt fix cele stabilite de conducere, iar ceva mai special – precum un curs de pian, creativitate, germană, engleză – costă suplimentar sau nu se pot face.

Nu vreau să mă înțelegi greșit. Nu spun că nu sunt grădinițe ok, doar spun că noi am luat această decizie făcând un raport costuri/beneficii/alternative și având avantajul că soțul meu iese la o ora rezonabila de la serviciu și poate merge sa le ia pe pitice, pînă la ora 17-17.30, când grădinițele de stat se închid.

Așa că m –am hotărât să le duc după grădinița la cursuri de pictură, de muzică, de modelaj, de dans…. sa-și aleagă fix ceea ce le place, testând pe rând ce-și doresc.

mb -16

Nu am găsit în zona cursuri pe placul meu, și cu atât mai mult care să se țină în aceiași locație – pentru ambele fetițe – și să am și eu unde să stau să citesc, să scriu un articol, să beau un ceai. Așa că… AM ”INVENTAT” UN ASTFEL DE LOC. Pentru copii mei, dar și pentru copilul tău.

Te invit să-ți înveți copilul să viseze la fel, pentru a avea un viitor așa cum își dorește

Fetele mele, Teodora (5 ani) și Mara (2 ani), m-au determinat să muncesc din greu și să-mi schimb total viața, pentru a crea acest spațiu al voioșiei si al creativității, pe care l-am numit CASTELUL BUCURIEI.

Mi-am dorit pentru ele un loc care sa le ofere acea dezvoltare armonioasa de care au nevoie, ce le va pregăti pentru viitor.

Și m-am bucurat la gândul că voi putea împărtăși aceste lucruri cu toți părinții care sunt convinși, ca și mine, de beneficiile unei educații eficiente, care să stimuleze talentul și calitățile copilului, totul coroborat jocului, veseliei, exprimării libere, non-restrictive, dar și adoptării unei alimentații sănătoase, care să le maximizeze performanțele.

Am adunat oameni tineri, minunați și foarte pasionați de ceea ce fac.

Am gândit împreună cursuri faine și pe placul piticilor.

Pentru că vreau sa-ți ofer un CADOU, m-am gândit sa-și ofer posibilitatea de a-ți înscrie PRIMA piticul la câte cursuri DEMO GRATUITE dorești, având în vedere că locurile sunt limitate, iar reclama începe imediat la o ora după această postare.

Participarea la cursurile DEMO GRATUITE se face in ordinea înscrierii pe site: www.mamadevocatie.ro

Vom începe DEMO-urile chiar de sâmbătă cu engleza pe muzică și mișcare, ora 10 (grupa 18 luni -3 ani) si ora 11 (grupa 3-6 ani).

Am creat pentru tine și piticul tău un univers de poveste, unde să te poți relaxa alături de el, unde să te poți încărca de energie pozitivă, unde să te poți BUCURA DE VIAȚĂ!

Vino să ne bucurăm împreună de creațiile, realizările și momentele frumoase din viața piticilor noștri, chiar aici, la Castel!

Ai aici link-ul la care poți vedea toate cursurile și-ți poți înscrie piticul la cursurile DEMO GRATUITE.
Te aștept cu drag,

Mariana_Balaban

PS Sunt foarte emoționată! Te rog lasă-mi un comentariu daca-ți place articolul și vrei să vii la Castelul Bucuriei cu piticul tău!

Aici ai pagina de facebook, unde poți împărtăși vestea lansării acestui loc unic și minunat și altor mămici interesate.

Comentarii

comentarii

Comments: 15

 1. mihaela vineri, 1 februarie, 2013 at 10:09 Reply

  Felicitari! O idee minunata de care piticii se vor bucura din plin! Peste 6 luni venim si noi, trebuie sa mai crestem un pic :)

  • Mariana Balaban vineri, 1 februarie, 2013 at 12:09 Reply

   Multumesc tare mult! Va asteptam cu drag, pana atunci puteti veni oricand sa ne jucam impreuna. Doar te rog sa-mi dai un email inainte.
   Pupici

 2. Vali vineri, 1 februarie, 2013 at 12:41 Reply

  Felicitari pentru visul implinit si mai ales pentru curajul de a indrazni sa visezi si a-l duce la bun sfarsit!!! Mult succes in continuare.

  • Mariana Balaban vineri, 1 februarie, 2013 at 12:47 Reply

   Multumesc mult! Daca iti doresti ceva cu adevarat, Dumnezeu iti da puterea de a lupta. Multumesc mult de tot pentru incurajari si sper din tot sufletul sa ajut si alti oameni sa-si implineasca visele si sa creada in ele.

 3. Floasiu Simona Teodora vineri, 1 februarie, 2013 at 12:51 Reply

  Foarte, foarte motivant.

 4. Mihaela Tobă vineri, 1 februarie, 2013 at 13:19 Reply

  Eşti extraordinara!Domnul ţi-a dat un dar special

  • Mariana Balaban vineri, 1 februarie, 2013 at 15:13 Reply

   Mulţumesc mult! Va aştept cu drag la castel.Doar să-mi dai un email înainte. Pupici

 5. Laura David vineri, 1 februarie, 2013 at 16:30 Reply

  Super! Cu siguranta vom veni, mai intai cu fetita cea mare, Teodora (2 ani si 6 luni) si mai tarziu si cu bebe Ana 5 luni.
  Unde este mai exact locatia?

 6. Marina vineri, 1 februarie, 2013 at 18:30 Reply

  Bravo, Mariana! Felicitari! Iti urez mult succes si sa fie totul asa cum ai visat!
  Referitor la masina, chiar astazi am facut primul drum cu masina singura (nici eu nu am mai condus de multi ani) si intr-adevar, este o super senzatie, parca ti se schimba pespectiva, este un sentiment de independenta minunat.
  Te pup si abia astept sa vizitez si eu Castelul :)

  • Mariana Balaban luni, 4 februarie, 2013 at 10:21 Reply

   Multumesc mult de tot pentru incurajari si laude :)
   Ma bucur foarte tare pentru tine ca ti-ai facut curaj sa conduci. Este un sentiment minunat! Pentru mine inseamna libertate, curaj si mult mai mult de atat, INDEPENDENTA!
   te astept oricand cu drag la un ceai, la Castel :)
   Pupici,
   Mariana

 7. Bia vineri, 1 februarie, 2013 at 19:24 Reply

  Felicitari, draga mea draga! Mi-au dat lacrimile! Nici nu stii cat de mult ma bucur pt tine! Imi pare rau ca nu sunt langa tine acum, dar tu stii ca te iubesc si te sustin si-ti doresc toata puterea si increderea de a merge pe drumul ales si de a te bucura de visul tau. Ma inspiri si-ti multumesc pentru asta! Va pupam si va imbratisam! Astept plimbarea aia ….:):)

  • Mariana Balaban luni, 4 februarie, 2013 at 10:36 Reply

   Multumesc mult, mult de tot pentru tot pentru prietenia ta adevarata :)! Imi lipsesti tare …si recunosc ca plang in timp ce-ti scriu.
   Sunt fericita! Visul meu, s-a implinit! A fost greu….obositor..am facut asa cum bine stii multe sacrificii…dar este minunat. Voi sunteti oricum prezenti in VISUL MEU, prin creatiile voastre minuntate. Iti promit plimbarea imediat ce putem stabili o ora ok pentru noi si voi…avand in vedere diferenta de fus orar :) Te iubesc mult de tot si sunteti prezenti aici in sufletul meu, chiar daca sunteti atat de departe.

 8. claudia joi, 28 martie, 2013 at 19:48 Reply

  Acuma am citit articolul si ma bucur foarte mult sa vad ca visele devin realitate.
  Si eu am reusit cu multa munca, nebunie (in sensul bun al cuvantului) si o doza de curaj sa realizez tot ce am acuma. Din experienta mea stiu ca daca iti doresti ceva cu adevarat se va implini. Trebuie doar sa crezi ca se va implini, si se va implini. Si cel mai important este sa nu lasi pe nimeni sa te descurajeze. Credinta ta e totul. Cu ea vei invinge.
  Cu mult drag, Claudia.

  • Mariana Balaban joi, 28 martie, 2013 at 20:42 Reply

   Multumesc, Claudia!
   Imi doresc foarte mult sa ajut cat mai multi oameni sa-si traiasca visul, sa lupte, sa creada si sa simta NEBUNIA aceea magica pe care o simti, o traiesti desi toata lumea in jurul tau se uita la tine ca la un CIUDAT!
   Dupa ce reusesti si lupti …primesti aplauzele….
   Doar cine isi traiste visul stie despre ce vorbesc!

 9. Andreea sâmbătă, 30 martie, 2013 at 08:19 Reply

  Felicitari pentru visul implinit. Imi place ca sunteti un om pozitiv si citind povestea dvs. am prins curaj si indarjire sa imi implinesc si eu visul, legat tot de frumoasa lume a prichindeilor, si eu avand o fetita de 4 ani. Multumim ca ne-ati impartasit povestea dvs. si ca realizati lucruri atat de frumoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


7 − trei =