Dacă abatoarele ar avea pereți de sticlă

„Dacă abatoarele ar avea pereți de sticlă, toți oamenii ar fi vegetarieni” Paul McCartney

Am găsit acest citat într-o carte pe care o iubesc „Copilul vegetarian” scrisă de Elena Pridie pe care ți-o recomand cu toată căldura. Mie mi-a fost recomandată de cei de la care am cumpărat aparatul pentru preparat laptele de soia http://www.kingstore.ro/.

Este minunată :)! Cred că orice mamică ar trebui să o citească!

Nu, nu încerc să te conving să devii vegetarian, nici noi nu suntem încă, doar te rog citeste-o și te va ajuta cu siguranță, iar copilul tău îți va mulțumi.

Citind am și gătit ceea ce urmează…

5 August – 05-08-2012 (4 porții)

 

Masa de dimineață

Lapte de soia (mod de preparare http://www.cristelageorgescu.ro/un-truc-pentru-prepararea-laptelui-de-soia/05/2011/ – doar Mara)

Pentru că am mers la biserică și am împărtășit fetele, am mâncat puțin mai târziu, pe băncuță în parc, o banană de fiecare și un pahar mare de afine/zmeură după preferința (Mara afine iar Teodora zmeură).

După care joacă, joacă si iar joacă…, și câteva poze :) în Parcul Titan unde piticelor le place atât de mult.

Masa de prânz

Humus

Salată de roșii cu mult pătrunjel

Gustare: ora 16.00 un alt fruct de sezon (pepene galben)

Ora 17.00 Gustărică desert

Bombonele Rafaelo

Masa de seară

Orez cu lapte de soia.

 

Toate sunt foarte rapide! Incearcă-le!

Masa de prânz

Humus

Ingrediente:
- 250 grame de năut uscat (pus la hidratat 12 ore)
- 1 lămâie
- 2 linguri de tahini (pastă de susan)
- 3 linguri de ulei de măsline
- sarea neiodată şi piper după gust

Mod de pregatire:

Năutul, ca mai toate suratele sale leguminoase, trebuiesc puse la hidratat de seara până dimineața (cam12 ore). Eu l-am pus la hidratat sâmbătă dimineața, iar seara pe răcoare l-am fiert. Pentru a se evita gazele și balonarea, năutul trebuie fiert 3 ore. Știu că este mult, dar poți fierbe mai mult și după ce se răcește îl faci pastă și-l pui la congelator pentru altă dată. Își păstrează foarte bine proprietățile prin congelare.

Voi scrie un articol în curând despre cereale și leguminoase, precum și despre cât timp trebuiesc fiecare fierte pentru evitarea gazelor, cât și pentru a nu furniza maximum de nutrienți.

În primă fază, fierbi năutul neacoperit, după care îl poti acoperi pentru a grăbi şi uniformiza fierberea.

- Năutul scurs – păstreaza o parte din zeama în care a fiert – se pun la blender până devine o pastă.
- Pasta de năut se amestecă bine cu cea de susan (tahini) și zeama de la lămâie .
- Se adaugă, uleiul şi apă (din apa în care a fiert năutul) până se obtine o cremă fină, dar consistentă.
- Potrivești de sare şi piper după gust.

Nouă ne place foarte mult humusul cu o salată de măsline pe care o cumpărăm de la un magazin cu specific arăbesc din zonă și cu salată de roșii cu mult pătrunjel de mai jos.

Salată de roșii cu mult părtrunjel

Ingrediente:
- 6 roșii potrivite;
- 1 legătură mare de pătrunjel;
- 1 ceapă;
- 2 linguri de ulei de măsline;
- sare marină (vezi mai multe detalii in ghidul gratuit „6 secrete pentru a-ți feri copiii și familia de otrăvuri”);
- 1 lingură de fulgi drojdie de bere (pentru Vit. B) se găsește la plafaruri.

Mod de pregătire:

Se spală și se taie în cubulețe mici roșiile. Se spală și se taie ceapa și pătrunjelul apoi se toacă mărunt. Se pun toate ingredientele într-o salatiera și se toarnă deasupra uleiul de măsline, sare și piper. Se amestecă bine adăugându-se și fulgii de drojdie.

Bombonele Rafaelo (14 buc)

Ingrediente:
- 100 gr migdale (hidratate 3-4ore)
- 2 linguri de miere
- puțină apă
- 100 gr fulgi de nucă de cocos
- 1 mână de alune crude
- ¼ linguriță de vanilie-bourbon

Mod de pregătire:

Se pun la blender cu puțină apă migdalele. Se mixează până se fac pastă. Se adaugă mierea, fulgii de nucă de cocos și vanilia. Se amestecă până devine o pastă consistentă.

Se ia o alună și se învelește cu pasta modelând în formă de bomboană, după care se tăvălește prin fulgi de nucă de cocos.

Se introduc la congelator pentru 2-3 ore.

Se scot de la frigider cu 5 minute înainte de a se servi.

Sunt atât de bune! Pe noi ne-au cucerit!

Am preluat și îmbunătățit după preferințele noastre acestă rețetă din cartea de care ți-am povestit la începutul articolului.

Masa de seară

Orez cu lapte

Ingrediente:
- 1 cană cu orez integral, se găsește la orice mare magazin;
- 6 căni de lapte de soia – eu cumpăr soia de aici http://www.kingstore.ro
- ¼ linguriță vanilie-bourbon o găsești la plafaruri;
- miere după gust

Mod de pregătire:

Se fierbe orezul în lapte timp de 20-30 minute la foc mic, după care se adaugă vanilia și se lasă acoperit 1 oră timp în care orezul înflorește. Când se răcește se adaugă mierea,

vezi de ce în ghidul gratuit „6 secrete pentru a-ți feri copiii și familia de otrăvuri”.

Fetelor mele le place orezul fiert cu stafide. Mara le spune stafidelor „bobo” :)

Haide, fă-i o surpriză dulce și sănătoasă piticului tău. Va fi încântat, vei vedea!

Grăbește-te timpul trece, iar sănătatea este cea mai importantă, nu?

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


− 7 = zero