Mami, tati, ma auziti?

Am auzit despre metoda ESPERE pentru prima data cand Mara era bebelus, in cadrul emisiunii ‘Meditatii pentru parinti’ la Radio Itsy Bitsy unde, Adriana Titieni si invitatii ei cauta raspunsuri la intrebarile parintilor despre sanatate, educatie si timp liber si prin exemple practice date de specialisti, parintii invata sa aiba grija de trupul, mintea si sufletul copilului.

Ce inseamna ESPERE? Energie Specifica Pentru o Ecologie Relationala Esentiala adica ajuta oamenii sa relationeze viabil, facil si eficient.

Am citit de curand cartea Mami, tati, ma auziti? scrisa de Jacques Salome, aparuta la Editura Curtea Veche, m-a ajutat sa-mi ascult mai bine copiii, sa ma cunosc mai mult pe mine si nu in ultimul rand sa comunic mai bine cu cei din jur.

Am observat ca una din problemele majore a relatiilor intre oameni este confuzia intre expresie si comunicare.

A te exprima: inseamna a scoate ceva din interior si a-l propune in afara. E un act de afirmare, o cerere de recunoastere.

A comunica - inseamna a pune in comun. A lega – inseamna a-i spune celuilalt: „Iata cum te vad eu. Iata ce provoci in mine.”

Te invit sa descoperi incredibila bogatie a limbajelor prin care copilul încearca sa se dezvaluie si sa se familiarizeze cu o lume plina de neprevazut si de pericole.

Daca in perioada primei copilarii, suntem pusi in fata unei varietati de limbaje nonverbale pe care trebuie sa le ascultam, sa le recunoastem si sa intelegem gesturile, somatizarile sau simbolizarile, cand copilul are acces la exprimarea verbala, incepe minunatul joc al transpunerii in cuvinte a trairilor si a emotiilor, al ascultarii şi al recunoasterii copilului ca individualitate.

Copilul are puterea magică de a se face auzit, de a ne intelege fara cuvinte, de a ne permite sa ne întoarcem la propria copilărie pentru a umple golurile de tristete si angoasă… trebuie doar să il ascultăm.

Pentru a veni in ajutorul parintilor, Antonia Noel te invita la atelierul “Cum sa cresc un copil fericit organizat la data de sambata 22 septembrie 2012 in Bucuresti.

Antonia Noel, mamica unui baietel minunat de 7 ani, s-a format în metoda ESPERE (Institutul ESPERE International Paris) si comunicarea relationala timp de 3 ani. Cu o experienta în domeniul comunicarii de 12 ani de zile, incepand cu 2009 Antonia îsi consacra întreaga activitate în a-i sprijini pe ceilalti în dezvoltarea relatilor interumane cu ajutorul comunicarii, sustinand în tara conferinte, workshop-uri, sedinte individuale pe tema comunicarii relationale între parinti si copii.

Antonia isi propune sa te ajute sa cresti un copil fericit prin sustinerea unui atelier de comunicare pentru parinti, atelier ce va consta intr-o sesiune de 9h dedicata exclusiv relatiei parinti-copii si unde accentul se va pune pe oferirea de solutii simple si eficiente la situatiile concrete (copilul nu vrea sa manânce, nu se joaca cu ceilalti copii, îi este frica de monstri, l-a batut pe un alt copil la scoala, refuza orice i se propune, petrece foarte mult timp la calculator/televizor, etc) din viata de familie.

“Cum sa cresc un copil fericit” este un curs de parenting sustinut de Antonia si care raspunde nevoilor parintilor din zilele noastre care isi doresc sa-si creasca copiii într-un alt mod decât ei însisi au fost crescuti.

Iti doresti ca piticul tau sa devina adult autonom?

Iti doresti ca piticul tau sa devina adult responsabil?

Iti doresti ca piticul tau sa fie capabil sa se gestioneze din punct de vedere emotional?

Participand la workshop-ul de comunicare, vei reusi sa construiesti o comunicare pozitiva si eficace cu propriul copil, ajutandu-l sa-si depaseasca fricile, blocajele sau unele comportamente atipice.

Mă adresez tuturor celor care îşi asumă responsabilitatea de a acţiona personal şi imediat, în vederea îmbunătăţirii relaţiilor cu ei înşişi şi cu cei din jur.
Să comunicăm mai bine pentru a fi mai buni…
Să fim mai buni pentru a trăi mai bine…
Să trăim mai bine nu doar pentru a supravieţui…
Pentru a obţine bucuria vieţii şi respectul faţă de sine.

Jacques Salomé

Te astept cu drag sa invatam impreuna ca de la mamica la mamica,

 

 

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci × 1 =