Tort crud in 3 culori

Luna octombrie este pentru familia mea una a sarbatoritilor. Cam saptamana si sarbatoritul si deci si tortul aferent.

Am tot exersat gatitul crud in ultima vreme pentru ca:

ingredientele isi pastreaza toti nutrientii;
gatesc cam orice fel de mancare in maxim 10 minute;
mancarea este foarte colorata :) natural :) ;
totul este foarte gustos;

in concluzie „Supermancarici”: Sanatoase, Satioase, Savuroase!

De ziua Marei am facut un tort surpriza chiar si pentru mine, deoarece inelul meu culinar este destul de mare :) ca si familia :), ma pregatisem sa fac tort si bomboane gen Rafaelo, de data aceasta cu curmale si cocos, dar pentru ca reteta tortului se potrivea unui inel culinar mic si imi iesea un tort cam mititel ca si inaltime, am decis sa amestec compozitia de la tort cu cea de la bomboane si a iesit un tort surpriza foarte bun, dar pe care nu am apucat sa-l pozez prea bine ca Mara l-a si gustat si deci stricat aspectul „comercial” :)

Imi place foarte mult sa inventez retete sau sa schimb cate ceva pe la mancarici! :)

De ziua Tedorei am facut un tort in 3 culori, pe care-l poti face si separat :) doar unul din cele 3, daca ai inel culinar mic.

Teodora m-a ajutat si ea la preparare, si a fost foarte incantata sa aiba un tort facut chiar de manutele ei mici si pricepute :)

Primul etaj – Tort din curmale si pudra de roscove

300gr curmale (puse la hidratat 2 ore in apa rece)
200gr fulgi de nuca de cocos
2-3 lungurite pudra de roscove
1 pahar cu apa din cea care a hidratat curmalele

Se pun curmalele impreuna cu apa la blender. Se adauga flugii de nuca de cocos si pudra de roscove si se blenduiesc toate.

Se introduce compozitia intr-un inel culinar. Daca ai inel culinar mare poti face si etajul 2 si chiar 3, iar daca nu introduci tortul 1-2 ore de congelator, dupa care ornezi cu fructe mai acrisoare :) visine congelate, catina, marisoare, afine etc…).

Etajul 2 – Tort de menta

200gr caju (hidratat 1 ora)
½ pahar apa
1 legatura de menta sau 3-5 picaturi de ulei esential de menta comestibil (atentie nu toate sunt comestibile)
3 linguri miere
zeama de la ½ lamaie.

Se pun toate ingredientele la blender pentru maxim 2 minute.

Se introduc in inelul culinar si se trece la etajul 3 sau se pun la congelator pentru 1-2 ore.

Etaj 3 – Tort de alune de padure si visine

2 pahare -  alune de padure (crude) sau seminte de floare soarelui (hidratate 1 ora)
1 pahar apa
1 lingurita de vanilie de bourbon sau 1/2 pastaie de vanilie de bourbon
3 linguri miere
zeama de la ½ lamaie
2 pahare de visine sau alte fructe mai acrisoare –  congelate sau crude

Se pun toate ingredientele :) (mai putin visinele) la blender pentru maxim 2 minute.

Se introduce compozitie in inelul culinar si visinele una cate una pentru a acoperii toata suprafata si se pune la congelator pentru 1-2 ore.

Dupa care se orneaza dupa placerea fiecaruia si se mananca cu pofta! :)

Atentie mare la portii! Este foarte satios si dupa 10 lingurite te vei satura cu siguranta.

Daca-ti mai ramane, il poti pastra intr-un vas de sticla pentru maxim 1 saptamana.

Daca nu ai inel culinar este destul de greu sa pastrezi forma tortului.

Nici eu nu aveam, dar am vazut ca se gasesc in marile magazine, iar pretul variaza de la 25 lei cel mic la 50 lei cel mare.

Este atat de simplu! Ai facut pana acum vreun tort in doar 10 minute?

Acesta este cel mai bun tort pe care l-am mancat pana acum si in plus se digera usor si nu ingrasa. :)

Incearca si tu!

Abia astept sa-mi spui cam ti-a iesit! Iar daca-ti place nu uita de un like pe pagina mea de facebook.

Pupici cu drag,

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *


cinci + = 6